Lokale æbler på flaske


Lystig (1).png

Decideret LYSTIG

En bid af et sprødt og saftigt æble. Det er tanken bag LYSTIG. Vi ville bevare smagen af æbler og samtidig tilføre den vinøse cidertørhed og dybde, som kommer af gæringen.

LYSTIG er en semi-tør cider med behagelig sødme. Den er lavet på økologiske 2. sorteringsæbler af højeste kvalitet, hovedsageligt spiseæblet Rød Aroma. LYSTIG er vildgæret og siden håndtappet på en pære(!)formet flaske og ligner i det hele taget en elskværdig lille granat. Det er bare at stoppe en i hver brystlomme på vej til parken.

5,0 % vol. – 33 cl


sprælsk.png

Decideret SPRÆLSK

SPRÆLSK er en tør og syrlig spilopmager. En vildgæret økocider, primært lavet på spiseæblet Ahrista, som vi har rundet af med et gavmildt skvæt fadlagret cider.

Mister Ahrista har fået lov at eftergære på flasken for at bevare al sin livlighed og sprælske vitalitet. Det er  håndbrygget, københavnsk folkecider til frokost og fyraften.

De gode, skæve og skøre æbler til SPRÆLSK har vi fra økoavler Bjarne i Skibby, og selvom han ikke regelmæssigt spiller Brahms for sine æbler eller på anden måde gør krumspring for dem, så har han sørget for, at hvert et træ på den skrånende plantage har en helt ugeneret udsigt over Roskilde Fjord. If only apples had eyes..

5,9 % vol. – 33 cl


Fadbelagtig.png

Decideret Fadbelagtig

FADBELAGTIG er en tør cider med moderat syre og søde strejf af vanilje. Det er et lille batch af sorten Ahrista, som har stået på et amerikansk bourbonfad af eg. Fadet er blevet anvendt af ølbryggere til Imperial Stout, inden vi genbrugte det til ciderlagring. Resultatet er 307 håndnummererede flasker med kompleksitet, vild syre og vinøs tørhed.

Vi har anvendt méthode traditionelle, som den kendes fra champagneproduktion. Flasken er degorgeret – gæren er skudt ud af mundingen!

En tongue twister af en cider, der efter et par glas gør det svært at sige: Jeg prukker flugt med en brugt flugtprukker.

5,9 % vol. – 75 cl

 


Decideret #1 (Udsolgt)

Vores første cider er undfanget i en container under Bispeengbuen i det urbane ingenmandsland mellem Nørrebro og Frederiksberg. Det var en kold og grå vinter i 2017, men i den lille solgule container skete der magiske ting.

Da marts viste sit grimme ansigt stod vi med en knastør cider med frisk syre og et overload af perlende bobler fra andengæring på flasken.

5,9 % vol. – 33 cl