på æbler de andre ikke gad lege med


  Cornelius Simonsen  - Daglig leder

Cornelius Simonsen - Daglig leder

  Jakob Paludan  - Marketingansvarlig

Jakob Paludan - Marketingansvarlig

  Martin Pedersen  - Medieansvarlig

Martin Pedersen - Medieansvarlig

  Emil Krøll  - Produktionsansvarlig

Emil Krøll - Produktionsansvarlig


HVAD HAR VI I GÆRE?

Danmark er et æblegalt land. Vi har fabelagtige æbler, men en fattig ciderkultur. Efter den danske madkultur har fået en overhaling af det ny nordiske køkken, skal vi nu nytænke drikkevarerne. Vi mener, cider er den oplagte folkedrik. Flere og flere ciderinitiativer ser dagens lys, og interessen for gæret æblemost vokser både i medierne, på barerne og hos hjemmebryggerne. Decideret vil bidrage til en dansk ciderkultur med frisk og uhøjtidelig cider af høj kvalitet. Vi har vores rødder i København og serverer kølig cider fra fad og flaske som et frisk alternativ til pilsner og pale ale.

Vi anvender sjællandsk overskudsfrugt af højeste kvalitet, som bare ikke lever op til supermarkedernes standarder for form, farve og ensartethed. Det er derfor, vi siger, at Decideret er lavet på æbler de andre ikke gad lege med. Vi er økologisk certificerede og laver også ciderworkshops sammen med det bæredygtige initiativ GroSelv, fordi gæret most er noget alle i besiddelse af en pose gode æbler kan lave.

I Decideret er vi desuden medarrangør af Rigtig Cider – Copenhagen Cider Festival, som er en del af Foreningen for Udbredelsen af Rigtig Cider.

BAG DECIDERET  

Decideret blev dannet en sensommerdag i 2015 i Nørrebroparken af fem gamle kammerater. Vi undrede os over, at der ikke var nogen ciderkultur i Danmark, når nu vi har så gode æbler; i Frankrig, England og Spanien har man stærke ciderkulturer med hver sine stolte traditioner og forædlingsteknikker. 

I august 2015 begyndte vi at kværne og presse æbler, som vi samlede i københavnske haver og fik foræret af familie og venner. Vi endte med en lille produktion på ca. 100 flasker, som blev forarbejdet i en garage ved Utterslev Mose. I 2016 rykkede vi til en container under Bispeengbuen og øgede produktionen til 3000 flasker. Siden har vi igen fået nye lokaler, denne gang på Grønttorvet i Valby, og i år producerer vi tre cidere; en tør og frisk, en halvtør og frugtig, og så eksperimenterer vi i øvrigt med en lille vintageproduktion på bourbonfad.