Vildgæret, dansk cider


DSCF0884.png

LYSTIG (2018)

Syre og perlende bobler balanceres af æblekindet sødme. Lystig er lavet på den mest eksplosive most af fynske æbler fra private haver.

De usprøjtede æbler har fået lov at hænge på træet og modne i deres eget tempo. Vi har søgt at bevare den umiddelbare velsmag af danske æbler og samtidig lade gæringen tilføre den vinøse tørhed og dybde, som kendes fra mousserende druevin.

En spontangæret gul granat, håndtappet i Nordhavn og en hyldest til høsten 2018.

5,5 % vol. – 33 cl


DSCF0888.png

HOPLA (2018)

Vildgæret cider møder amerikansk east coast IPA i et perlende vildskud af en humlet cider. Den tørre, syrlige æblecider har fået et ordentlig brøl citra-humle, som kaster et floralt og grapeagtigt præg af sig.

Cideren har gæret færdig på flasken, hvilket giver fine, naturlige bobler. Æblerne er fra private haver på Fyn, som er blevet indleveret til mosteriet i Ørbæk, hvor alle æbledonorer skriver under på, at frugten er usprøjtet.

En vildt læskende, hoppy cider, som er håndtappet i Nordhavn.

5,9 % vol. – 33 cl


HvadDrikkerMølr.png

HVA DRIKKER MØLR (2018)

Saftig enkeltsorts-cider på Rød Boskoop-æbler fra Vigmosegaard på Lilleø.

Frisk frugt, hæsblæsende æblesyre og milde tanniner fra to måneders maceration på æblepulpen. Æblerne er aldrig presset; de er kun kværnet til den mest aromatiske råkost og siden omstukket, så mosten gradvis er løbet fra æblepulpen.

Flaskegæret som pét nat (én lang gæring, som afsluttes på flasken) og håndtappet i vores cideri i Nordhavn og leveret til københavnske beværtninger ved ren pedalkraft.

En orangerevolution af en tør sommercider med frisk frugt og slubrepotentiale.

5,9 % vol. – 75 cl


HIP-HOP (2018) - collab med To ØL

To Øl kom forbi Nordhavns yderste mole bevæbnet til tænderne med tørhumle og tomme glas. Vi rullede et lille batch frem med vildgæret cider af æbler fra private, fynske haver.

Mandarina Bavaria-, Simcoe- og Mosaic-humle røg i karret, og spæde dufte af citrus og frisk frugt bredte sig i cideriet.

Håndtappet, færdiggæret på flasken og siden degorgeret i forårskådhed og havgus. En vild og brusende cider lavet på champagnemetode med distinkt syre og en meget afbalanceret og frugtfyldig humleprofil.

Der skal to til tango. Der skal To Øl til Hip-Hop.

5,9 % vol. – 75 cl

HIP-HOP.png

Aristakrat.png

ARISTAKRAT (2017)

Aristakrat er en vildgæret og fadlagret cider af danske, økologiske spiseæbler, som bl.a. Arista og Rød Aroma.

Efter et år på bourbonfade blev den flasket med friskpresset Holsteiner Cox fra Vigmosegaard på Lilleø. Andengæring på flasken og degorgering efter champagnemetoden.

Aristakrat er en kompleks cider med syre, funk og mælket fedme fra malolaktisk gæring. En knastør adelsmand med stamtavle og særdeles gode, men også satans groovy manerer.

5,9 % vol. – 75 cl


Fadbelagtig.png

FADBELAGTIG (Udsolgt)

Fadbelagtig er en tør cider med moderat syre og strejf af vanilje. Det er et lille batch af sorten arista fra 2017, som har stået på et amerikansk bourbonfad af eg. Fadet er blevet anvendt af ølbryggere til Imperial Stout, inden vi genbrugte det til ciderlagring. Resultatet er 307 håndnummererede flasker med kompleksitet, vild syre og vinøs tørhed.

Vi har anvendt méthode traditionelle, som den kendes fra champagneproduktion, hvor gæren skydes ud af mundingen efter andengæring på flasken.

En tongue twister, der efter et par glas gør det svært at sige: Jeg prukker flugt med en brugt flugtprukker.

5,9 % vol. – 75 cl