Lokale æbler på flaske


Lystig (1).png

Decideret LYSTIG (2017) (Udsolgt)

En bid af et sprødt og saftigt æble. Det er tanken bag LYSTIG. Vi ville bevare smagen af æbler og samtidig tilføre den vinøse cidertørhed og dybde, som kommer af gæringen.

LYSTIG er en semi-tør cider med behagelig sødme. Den er lavet på økologiske 2. sorteringsæbler af højeste kvalitet, hovedsageligt spiseæblet Rød Aroma. LYSTIG er vildgæret og siden håndtappet på en pære(!)formet flaske og ligner i det hele taget en elskværdig lille granat. Det er bare at stoppe en i hver brystlomme på vej til parken.

5,0 % vol. – 33 cl


sprælsk.png

Decideret SPRÆLSK (2017)

SPRÆLSK er en tør og syrlig spilopmager. En vildgæret økocider, primært lavet på spiseæblet Ahrista, som vi har rundet af med et gavmildt skvæt fadlagret cider.

Mister Ahrista er ufiltreret og har fået lov at eftergære på flasken for at bevare al sin livlighed og sprælske vitalitet.

De gode, skæve og skøre æbler til SPRÆLSK har vi fra Bjarne og Dorte i Skibby, og selvom de ikke regelmæssigt spiller Brahms for deres æbler eller på anden måde gør krumspring for dem, så har de sørget for, at hvert et træ på den skrånende plantage har en helt ugeneret udsigt over Roskilde Fjord. If only apples had eyes..

5,9 % vol. – 33 cl


Fadbelagtig.png

Decideret Fadbelagtig (2017)

FADBELAGTIG er en tør cider med moderat syre og søde strejf af vanilje. Det er et lille batch af sorten Ahrista fra 2017, som har stået på et amerikansk bourbonfad af eg. Fadet er blevet anvendt af ølbryggere til Imperial Stout, inden vi genbrugte det til ciderlagring. Resultatet er 307 håndnummererede flasker med kompleksitet, vild syre og vinøs tørhed.

Vi har anvendt méthode traditionelle, som den kendes fra champagneproduktion. Flasken er degorgeret – gæren er skudt ud af mundingen!

En tongue twister af en cider, der efter et par glas gør det svært at sige: Jeg prukker flugt med en brugt flugtprukker.

5,9 % vol. – 75 cl

 


Decideret #1 (Udsolgt)

Vores første cider er undfanget i en container under Bispeengbuen i det urbane ingenmandsland mellem Nørrebro og Frederiksberg. Det var en kold og grå vinter i 2017, men i den lille solgule container skete der magiske ting.

Da marts viste sit grimme ansigt stod vi med en knastør cider med frisk syre og et overload af perlende bobler fra andengæring på flasken.

5,9 % vol. – 33 cl