Vildgæret, dansk cider


DSCF0884.png

LYSTIG (2018)

Syre og perlende bobler balanceres af æblekindet sødme. Lystig er lavet på den mest eksplosive most af fynske æbler fra private haver.

De usprøjtede æbler har fået lov at hænge på træet og modne i deres eget tempo. Vi har søgt at bevare den umiddelbare velsmag af danske æbler og samtidig lade gæringen tilføre den vinøse tørhed og dybde, som kendes fra mousserende druevin.

En spontangæret gul granat, håndtappet i Nordhavn og en hyldest til høsten 2018.

5,5 % vol. – 33 cl


DSCF0888.png

HOPLA (2018) (på trapperne!)

Vildgæret cider møder amerikansk east coast IPA i et perlende vildskud af en humlet cider. Den tørre, syrlige æblecider har fået et ordentlig brøl citra-humle, som kaster et floralt og grapeagtigt præg af sig.

Cideren har gæret færdig på flasken, hvilket giver fine, naturlige bobler. Æblerne er fra private haver på Fyn, som er blevet indleveret til mosteriet i Ørbæk, hvor alle æbledonorer skriver under på, at frugten er usprøjtet.

En vildt læskende, hoppy cider, som er håndtappet i Nordhavn.

5,9 % vol. – 33 cl


sprælsk.png

SPRÆLSK (2017) (Udsolgt)

Sprælsk er en tør og syrlig spilopmager. En vildgæret økocider, primært lavet på spiseæblet Ahrista, som vi har rundet af med et gavmildt skvæt fadlagret cider.

Mister Ahrista er ufiltreret og har fået lov at eftergære på flasken for at bevare al sin livlighed og sprælske vitalitet.

De gode, skæve og skøre æbler til Sprælsk har vi fra Bjarne og Dorte i Skibby, og selvom de ikke regelmæssigt spiller Brahms for deres æbler eller på anden måde gør krumspring for dem, så har de sørget for, at hvert et træ på den skrånende plantage har en helt ugeneret udsigt over Roskilde Fjord. If only apples had eyes..

5,9 % vol. – 33 cl


Fadbelagtig.png

Fadbelagtig (Udsolgt)

Fadbelagtig er en tør cider med moderat syre og strejf af vanilje. Det er et lille batch af sorten arista fra 2017, som har stået på et amerikansk bourbonfad af eg. Fadet er blevet anvendt af ølbryggere til Imperial Stout, inden vi genbrugte det til ciderlagring. Resultatet er 307 håndnummererede flasker med kompleksitet, vild syre og vinøs tørhed.

Vi har anvendt méthode traditionelle, som den kendes fra champagneproduktion, hvor man skyder gæren ud af mundingen. Cideren er derefter naturligt karboneret på falsken.

En tongue twister, der efter et par glas gør det svært at sige: Jeg prukker flugt med en brugt flugtprukker.

5,9 % vol. – 75 cl

 


#1 (Udsolgt)

Vores første cider er undfanget i en container under Bispeengbuen i det urbane ingenmandsland mellem Nørrebro og Frederiksberg. Det var en kold og grå vinter i 2017, men i den lille solgule container skete der magiske ting.

Da marts viste sit grimme ansigt stod vi med en knastør cider med frisk syre og et overload af perlende bobler fra andengæring på flasken.

5,9 % vol. – 33 cl